Иновативната комбинация на фулво киселини с екстракт от водорасли дава нови възможности в земеделието

Както и очаквахме, за малко повече от две седмици, в различни части на страната, третираните с Panamin Fulvic Max посеви показват перфектни резултати.

За разлика от масовите листни торове, промените в растението не се изразяват в цвят, а в развитие по време на вегетация, благодарение на дългото и системно действие на продукта.

Наблюдаваме по-развита коренова система, по-здрави стъбла, повече братя. Това разказа за Агри.БГ Ангел Кинанов, управител на Panamin Co. за България след проверка на посевите, обработени с уникалния продукт.

Заслугите на Panamin Fulvic Max се дължат на това, че той е с едно от най-високите съдържания на фулво киселини в света, благодарение на иновативна технология на концентриране с Калий.

Съчетанието на качествата на вулканичните скали от Panamin суспензия с концентрата от фулво киселини, заедно с хуминови киселини и Калий имат свойствата да:

– благоприятстват за размножаването на почвените микроорганизми и подобряват почвеното плодородие;
– отблокират хранителните вещества като Азот, Фосфор и Калий в почвата, за да се усвоят по-добре от растението; 
– развиват мощна коренова система на посевите;
– имат много силно антистресово и защитно действие.  

Това е протектор на добивния потенциал, въпреки  неблагоприятните климатопочвени условия.  

Когато фулво киселините попаднат върху листата, те образуват тънък мицеларен филм и това допълнително възпира нападението от гъбни патогени и предпазва от преувлажняване.

Panamin Fulvic Max се препоръчва за намаляване на торенето, но и за редукция на пестициди, тъй като освен защитните функции на фулво киселините, има високо съдържание на Силиций. А този природен елемент има доказано пестициден ефект.

За първи път в света! 

За вторите третирания на есенниците и за пролетниците у нас се очаква най-новата разработка на Panamin Австрия – Panatop Fulvic Max.

Това е уникална в световен мащаб комбинация на още по-високо съдържание на фулво киселини с екстракт от водорасли, подбрани аминокиселини и концентрирани микроелементи.

Задълбочени научни изследвания показват, че хуминовите и фулво киселините имат изключително силно синергично действие в комбинация с екстракта от водорасли.

Panatop Fulvic Max ускорява биохимичните и физиологичните процеси в растението и разликата в развитието е видима за кратко време.

Как действа?

– рестартира почвеното плодородие;
– намалява торенето;
– антистрес;
– защитно действие. 

 

Всички съставки в Panatop Fulvic Max работят перфектно в комбинация и помагат за още по-добри резултати на полето.

В света няма други такива продукти”, добави Ангел Кинанов.

 

Повече информация за Рanatop Fulvic Max и продуктите на Panamin Co. може да получите на office@panamin.bg и на телефон 0883209920.

 

 

Източник: https://agri.bg/