Йордан Мицикулев, професионален трейдър и основател на “The Smart Money”

Съществува теория, че криптовалутите залязват и компаниите ще започнат да инвестират в други активи. За някои хора тези активи са именно услугите и продуктите на компании, които се занимават с обработката на канабис. Фактът, че има очаквания това да се случи показва, че тенденцията, която започва от първата публично търгувана компания през 17-и век, капиталът да се мести от сектор в сектор продължава. Това заяви Йордан Мицикулев, професионален трейдър и основател на “The Smart Money”, в рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю” с водещ Красимир Чешмеджиев.

 

 

“В капиталовите пазари се наблюдава едно преместване на пари в сектор в сектор. В момента криптовалутите са особено интересни, защото се намираме в някакъв пик. Има масово приемане от хората, те стигнаха до твърде много хора. Когато крипто пазарът започва да пада, крипто инвеститорите започват да инвестират в пазар, който тепърва набира скорост.”

Съответно става дума за пазара с канабис. Това е пазар, който в момента се намира много под реалната си стойност. Заедно със закона за инфраструктурните разходи, които сега се гласуват в Америка, се очаква да се приеме и легализирането на канабиса. Най-голямото търсене в момента е в Канада. Това обаче се очертава да бъде доста сериозен сектор и американците определено гледат натам.

“Честно казано не мисля, че американците в момента се бавят, а по-скоро подготвят пазара. Има много интересна тенденция, едно навлизане от сектор в сектор. Начинът, по който се представя информацията на крипто сектора, по същия начин се поднася и на в сектора с канабиса. Представянето на компаниите е идентично.”

Има дори идентични класации на компаниите – Cannabis Market Cap и Crypto Market Cap реално са идентични като визия. Всичко това сочи, че в момента пазарът се подготвя и че в него ще навлязат новите компаниите. Средната продължителност на компаниите и на идеите е статистика, която се води от 1950 година до сега. Проучване на Петър Христов, което се казва S&P Company Lifespan измерва средната продължителност на компаниите в S&P. В него се забелязва, че 1960 г. е била годината с най-висока продължителност на живота на компаниите – 50 г. От тогава нататък тя тенденциозно намалява. Това е точно заради глобализацията. В момента много по-бързо информацията стига до хората и добрите идеи много бързо се изчерпват.

“Аз си мисля, че крипто секторът стигна до твърде много хора. Но ако той не може да намери практическо приложение, то той ще остане средство са спекула. Криптовалутите отдавна се говори, че са новата монетарна система, но хората винаги са искали да вземат по такъв начин властта от правителствата. И никога не са успявали.” 

Ако крипто пазарът се изхаби то парите от него няма да изчезнат. Те ще отидат в друг сектор и най-вероятно той ще бъде този на канабиса.

Целия разговор можете да чуете във видеото.

 

Автор: Георги Карамфилов

Източник: bloombergtv.bg/

 

 

Категория: 
Ключови думи: