Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg

Орландо Браво смята, че новият дигитален свят, ще е „нещо много голямо“

Т.нар. метавселена е голяма инвестиционна възможност, твърди пуерториканският милиардер и бизнесмен Орландо Браво, цитиран от CNBC.

Браво, който е съосновател и управляващ партньор на компанията за дялово инвестиране Thoma Bravo, коментира, че смята, че „метавселена“ е голямата дума на 2021 г.

„Това е нещо, в което може да се инвестира, и ще бъде много голямо“, посочва Браво в интервю, дадено пред медията.

Метавселената е научнофантастична концепция, при която хората ще си слагат някакъв тип умни очила, позволяващи им да работят, живеят и играят във виртуален свят. В зависимост от гледната точка, това е или утопична мечта или антиутопичен кошмар.

Терминът метавселена стана по-популярен миналия месец благодарание на съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг, който обяви, че Facebook ще промени името си на Meta и посочи, че компанията ще се фокусира върху метавселената.

Новината доведе до раждането на много шеги, а видео, публикувано миналата седмица от Inspired by Iceland – маркетингова кампания за популяризиране на туризма в Исландия, показа човек, приличащ на Зукърбърг, който приветства хората в Icelandverse. Мястото е описано като „разширена реалност без глупави очила“.

Десетки други компании, включително Microsoft, Roblox, Nvidia и британската Improbable вече се опитват да създадат софтуер и хардуер, който да подкрепи метавселената.

Thoma Bravo управлява активи за над 83 млрд. долара и портфолио, което включва над 40 софтуерни компании. Тя е инвестирала в играчи като фирмите за киберсигурност McAfee и Barracuda, както и в разработчика на корпоративен софтуер Dynatrace.

Освен за метавселената, Браво е оптимистично настроен и към криптовалутите, като притежава неразкрито количество биткойни.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева
Източник: https://www.investor.bg/