Инвестиционен навигатор 2021 е тримесечна инициатива, която Investor.bg въведе в тази извънредна за инвеститорите година, за да им помогне да се ориентират в решенията си за инвестиции сред турбуленцията на финансовите пазари

LIVE Инвестиционен навигатор 2021 на 11 ноември: Как да запазим стойността на парите си

Третото тримесечие на 2021 г. не премина без изненади.  Новата вълна на пандемията от COVID-19 по света се разви и навлезе в пикови фази, и макар че увеличените ваксинации дават надежда за промяна в глобалната икономика, все още няма ясни посоки.  Ускоряващата се инфлация доминира като тема за инвеститорите през периода, както и очакванията от придвижването на политиката на централните банки. Рисковете от дълговата криза на китайския имотен гигант Evergrande Group притесняват инвеститорите за последствията за китайската икономика и глобалния отзвук. В България не само инфлацията обезпокоява хората със спестени средства.  През третото тримесечие се ускори и новата политика на банките за ограничаване на депозитите.

Какво точно се случва и как ще повлияят основните икономически събития върху парите на хората вследствие на третото тримесечие на 2021 г. – това ще бъде разгледано в третото издание на LIVE издание на Инвестиционен навигатор 2021 на 11 ноември 2021 г. от 14ч., което ще бъде излъчено на Investor.bg и в профила на медията във Facebook.

Водещ на дискусията е Миглена Иванова, журналист в Investor.bg, която ще разговаря с Радостин Бакърджиев, CFA, портфолио мениджър в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, едно от големите управляващи дружества на фондове и инвестиционни портфейли.

Основните теми в дискусията ще бъдат:

  • Какво се случи с китайския строителен холдинг Evergrande и защо това има значение за глобалните финансови пазари и икономика?
  • Върви ли се към приключване на стимулите на централните банки и какво да очакваме?
  • Какви са прогнозите за инфлацията и какво да имат предвид хората за своите спестявания?
  • Интересът към криптоактивите доминира тази година. Какво ще посъветвате инвеститорите?
  • Какво да имат предвид инвеститорите за последното тримесечие на 2021 г.?

Инвестиционен навигатор 2021 е тримесечна инициатива, която Investor.bg въведе в тази извънредна за инвеститорите година, за да им помогне да се ориентират в решенията си за инвестиции сред турбуленцията на финансовите пазари.

Гледайте на 11 ноември 2021 г. от 14ч.   LIVE на Investor.bg и на профила ни във Facebook!

Инвестиционен навигатор 2021: За да инвестираме подготвени!

 

Източник: bloombergtv.bg/