Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон

Европейските акции бележат ръст, след като China Evergrande Group се оттегли от ръба на фалита, което вдъхна нотка на оптимизъм в пазарите в края на седмицата, които доскоро бяха доминирани от отчети за приходите и притеснения за инфлацията. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Stoxx 600 е нагоре с шест десети от процента, като потребителските акции и технологичните акции са с най-голяма печалба. Акциите на L’Oreal поскъпнаха с цели 6,8%, след като отчетоха ръст в приходите през третото тримесечие. От друга страна френският автомобилен производител Renault и London Stock Exchange Group са поредните компании, които съобщават за предизвикателства във веригите за доставки.

„Сега към САЩ: Фючърсите върху S&P 500 са с малка промяна, но договорите на Nasdaq 100 се оттеглиха, след като Snap се срина по време на извънборсовата търговия. Прогнозите на Snap включват предупреждение, че глобалните проблеми при веригите за доставки имат отрицателно влияние върху разходите за реклама. Акциите на други технологични фирми, свързани с дигитална реклама като Facebook Inc. и Twitter Inc., сa дестабилизирани в края на търговията“, каза пазарният анализатор.

„Доходността на 10-годишните облигации на САЩ падна под 1,70%, но остава по-висока за седмицата. Доларът се понижава за втора поредна седмица.  На други места суровият петрол е стабилен, като West Texas Intermediate се търгува над 82 долара за барел“.

И накрая, биткойн е близо до $63 000, след като се оттегли от скорошния си рекорд.

Очаквайте по-късно днес – Франсин Лакуа разговаря с председателя на Фед Джером Пауъл, за да се обсъдят предизвикателствата във връзка с паричната и финансовата стабилност пред централните банки вследствие на COVID-19.

Целия пазарен коментар вижте във видеото. 

 

Автор: Александра Попова

Източник: bloombergtv.bg/

 

Категория: 
Ключови думи: