Медицинските устройства са начело на дигитализацията на здравеопазването, съобщава компанията за анализи и разработка на софтуер Luxoft. По-конкретно, медицинските устройства „осигуряват точни диагнози, ефективни лечения и персонализирани грижи чрез усъвършенствани алгоритми и анализ на данните за пациентите“, съобщават от InvestorPlace.

Освен това изкуственият интелект (AI) променя и подобрява средствата, чрез които се създават и работят много медицински устройства. Наистина, чрез бързото създаване на много прототипи въз основа на параметри на дизайна и данни за пациенти, AI позволява устройствата да бъдат стартирани значително по-бързо и ги прави по-ефективни. Последното развитие вероятно ще намали разходите на компаниите, докато първото качество вероятно ще им позволи да таксуват повече за своите устройства, повишавайки приходите.

AI може също така да позволи всяко устройство да бъде съобразено с индивидуалните нужди на пациентите. Това е друго развитие, което вероятно ще позволи на производителите на медицински устройства да таксуват повече за своите предложения. За инвеститорите, които искат да се възползват от тези тенденции, ето трите най-добри акции за закупуване.

Intuitive Surgical (ISRG)

Роботите на Intuitive Surgical (ISRG) помагат на лекарите при операции. В края на миналата година бяха използвани над 8600 от роботите за помощ при хирургия Da Vinci на компанията. Това е стабилно увеличение от 14% спрямо края на 2022 г.

Най-новият продукт на компанията, da Vinci 5, наскоро беше одобрен от Администрацията по храните и лекарствата. Той включва много подобрения спрямо предишната итерация, според Intuitive Surgical. Например, хирурзите могат да използват до 43% повече сила с новото устройство поради повишената му чувствителност. Системата също така предоставя по-ясни, по-реалистични изображения. Освен това софтуерните подобрения, базирани на AI, могат да го подобрят.

Множество големи банки на Уолстрийт са оптимистични по отношение на акциите на ISRG. Например Bank of America включи името в списъка си с най-добри инвестиционни идеи през април, докато Citi включи акциите на ISRG в списъка си с най-добрите акции с голяма капитализация през април.

Анализаторите очакват печалбата на акция на компанията да се повиши до 7,37 долара през следващата година спрямо 6,29 долара през 2024 г.

TransMedics (TMDX)

Технологията на системата за грижа за органи (OCS) на TransMedics (TMDX) осигурява „перфузия, оптимизация и мониторинг“ за органи за трансплантиране на пациенти. Според фирмата нейният OCS също така предлага „близки до физиологичните условия за донорски органи извън човешкото тяло“

На 4 юни инвестиционната банка Stephens започна да отразява акциите на TMDX с рейтинг „наднормено тегло“. Инвестиционната банка каза, че OCS на компанията подобрява резултатите от трансплантациите, като същевременно увеличава процента на дарените органи, които могат да бъдат успешно използвани. Накрая Стивънс добави, че продуктите на TransMedic намаляват болничните разходи.

През последното тримесечие най-високата линия на компанията скочи с много впечатляващите 133% спрямо същия период на предходната година до 96,85 милиона долара. А нетният ѝ доход възлиза на 12,2 милиона долара спрямо нетна загуба от 2,6 милиона долара през първото тримесечие на 2023 г. И накрая, TransMedics увеличи насоките си за продажби за цялата година до 390-400 милиона долара от предишната си перспектива от 360-370 милиона долара.

United Therapeutics (UTHR)

United Therapeutics (UTHR) е уникален, защото е разработил както медицински изделия, така и лекарства с множество лечения и устройства за пациенти с белодробна артериална хипертония.

През декември Morgan Stanley посочи акциите на UTHR като едно от 32-те имена „с висок свободен паричен поток, висок ръст на печалбата на акция и рейтинг с наднормено тегло“, според Seeking Alpha.

През Q1 приходите на компанията скочиха с 34% спрямо същия период на предходната година до 677,7 милиона долара. Нетният доход се увеличи с 27,7% на годишна база до 306,6 милиона долара.

Акциите на UTHR имат много ниско форуърдно съотношение цена-печалба от 13 пъти, като същевременно получават възможно най-високия композитен рейтинг от 99 от Investor’s Business Daily. Освен това публикацията дава на акциите степен на натрупване/разпределение A. Това показва, че много големи институции са купували акциите през последните 13 седмици.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/