Въпреки неотдавнашните пазарни колебания, технологичните акции остават силни дългосрочни покупки с потенциал да изсекат нови милионери, пишат от InvestorPlace.Нарастващото търсене на модерни технологии гарантира нарастващото им значение, което ги прави печеливши дялове за инвеститорите. Пренебрегваните технологични акции, по-специално, представляват значителен потенциал поради по-ниските оценки и по-малката пазарна капитализация от гигантите. Тази тенденция подчертава значението на инвестирането в силно купувани технологични акции. Анализаторите на Уолстрийт дадоха оценки „силна покупка“ на няколко технологични акции, подчертавайки техния значителен потенциал за растеж.

Полето на роботиката също предлага изобилие от възможности с мощни имена, които продължават да носят големи печалби на инвеститорите. Тъй като технологичният сектор е известен с висок потенциал за растеж, прогнозираният спад на лихвените проценти по-късно тази година може да подобри подразбиращата се оценка на много компании.

Ето три силни технологични акции за покупка за юни 2024 г. Всяка от тях има потенциал да направи милионери. Те също са готови да станат дългосрочни победители за агресивните инвеститори.

Силна покупка на технологични акции:

Amazon (AMZN)

Amazon (AMZN) остава най-добрият избор за своето разнообразно портфолио, включително електронна търговия, облачни изчисления и AI. Анализаторите постоянно го оценяват като силна покупка.

Въпреки неуспеха през 2022 г. поради по-високата инфлация, Amazon рационализира операциите. Компанията също така инвестира в изкуствен интелект, за да подобри ефективността и да стимулира растежа, особено в своя AWS бизнес.

В допълнение към силния рейтинг за покупка на AMZN, анализаторите също са оптимистично настроени за напредъка на основните му показатели. Печалбата на акция (EPS) за 2024 г. се очаква да бъде 4,63 долара. Това беше значително увеличение от 59,61% спрямо EPS за 2023 г. от $2,90. С поглед към следващата година се очаква приходите на компанията да нараснат с 11,04% до 722,86 милиарда долара. Очаква се EPS да нарасне с 27,02% до $5,88.

Тенденцията на AMZN за нарастване на капитала може да продължи да се движи по права линия, ако тези прогнози в крайна сметка се окажат верни. Това го прави един от онези силни технологични акции, които инвеститорите трябва да обмислят.

Advanced Micro Devices (AMD)

Advanced Micro Devices (AMD) набира сила на пазара на AI чипове, съперничейки на Nvidia (NVDA). Компанията показа силни финансови резултати и се очаква да продължи траекторията си на растеж.

Заедно със силния консенсусен рейтинг за покупка на AMD, може да има още добри новини за инвеститорите на хоризонта.

AMD преразгледа своята пътна карта за ускорител Instinct, като планира да представя нови продукти всяка година. Предстоящият ускорител MI325X, който се очаква през Q4, ще включва увеличен капацитет на паметта (288GB HBM3e) и по-висока честотна лента на паметта (6TB/s).

Серията MI350, която трябва да бъде пусната през 2025 г., се очаква да осигури 35-кратно увеличение на производителността на AI изводите и да се конкурира с платформите B-Series на Nvidia. Серията MI400, очаквана през 2026 г., ще бъде базирана на ново поколение CDNA архитектура, наречена „Next“ и ще се конкурира с платформите от R-серията на Nvidia.

Като се има предвид сравнително по-ниската оценка на AMD в сравнение с тази на Nvidia, смята се, че има голям потенциал акциите да блеснат и да осигурят силно увеличение на капитала за инвеститорите.

CrowdStrike (CRWD)

CrowdStrike (CRWD) поддържа силни оценки за купуване поради голямото си търсене и впечатляващия ръст на приходите. Очаква се акциите да продължат възходящата си тенденция, тъй като киберсигурността остава критична грижа за бизнеса.

В скорошна статия Morningstar отбеляза, че растежът на CrowdStrike се дължи основно на успеха ѝ в по-нови продуктови категории, като SIEM, идентичност и облачна сигурност. Въпреки невероятното представяне на CrowdStrike обаче, анализаторът смята, че оценката на акциите е разтеглена, което я прави най-скъпият софтуерен бизнес в световен мащаб.

Morningstar поддържа оценка на справедливата стойност от 300 долара на акция за CrowdStrike, определяйки 3-звезден рейтинг. Фирмата прогнозира 29% общ годишен темп на растеж за приходите на CrowdStrike през следващите пет години.

Вярва се, че има известна истина в оценката на анализатора предвид нейната оценка. Въпреки това, човек също трябва да се бори с нарастващите заплахи и разходи за киберпрестъпления в световен мащаб, което е ключов попътен вятър за компании като CRWD. Може да е първокласна компания, но със среден тримесечен ръст на приходите от около 35% на тримесечие може да не е надценена.

 

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/