Вероятно сте имали неуспех в кариерата си в даден момент. Преживяването може да бъде трудно. Вероятно сте изпадали в ситуация, в която да не знаете накъде да се обърнете или как продължите.

Но независимо дали са се отнасяли с вас несправедливо или сте направили ужасна грешка, можете да се възстановите и да мислите за едно по-добро бъдеще в кариерен план.

Естествено е да има провали в кариерата поради много причини. Освен това хората са стресирани и все по-напрегнати, което затруднява избягването на конфликти или проблеми, които могат да провалят напредъка ви в кариерата.

Въпреки, че сте имали падение в кариерата си, можете да предприемете положителни стъпки, за да се възстановите. Предлагаме ви 6 такива стъпки, от статия на Forbes:

  1. Анализирайте

Когато нещата са трудни, инстинктът ви може да ви подсказва да избягвате болката и негативното мислене. Но когато си позволите да почувствате емоциите на загубата, ще подобрите своята способност да се справяте с предизвикателствата в бъдеще, според изследване от държавния университет в Охайо.

Помислете какво се е объркало и се съсредоточете върху факторите, които контролирате. Помислете какво бихте могли да направите по различен начин. Припомнете си силните си страни. Направете планове за придобиване на нови умения или подобряване на тези, в които може да сте слаби.

Направете равносметка на вашите приоритети и това, което е най-важно за вас както в личен, така и в професионален план.

  1. Не се изолирайте от хората

Когато преминавате през лош период в кариерата си, може да се почувствате изолиран, но почти всеки ще премине или е минал през трудни моменти в кариерата си. Всъщност 40% от хората казват, че са губили работа поне веднъж, а 23% казват, че са губили работа три или повече пъти. Освен това 73% от хората се тревожат, защото са били уволнени или съкратени, според проучване на Intoo и Harris Poll.

Доверете се на близък приятел или колега, като споделите с него притесненията си.

  1. Бъдете оптимисти

Със сигурност не искате да показвате престорена позитивност, но да бъдете оптимисти е изключително здравословно. Когато сте в състояние да приемете провала и да го видите в положителна светлина, е по-вероятно да запазите щастието и мотивацията си, според проучвания.

  1. Бъдете конструктивни

Друг ключов елемент от преодоляването на провал в кариерата е да гледате градивно на нещата. Вероятно ще искате да си починете с близък приятел или член на семейството или сам, но след това се уверете, че управлявате делата си правилно. Способността за самоконтрол е сигнал за зрялост.

  1. Действайте

Също така знайте, че провалът всъщност може да доведе до по-голям успех. Ученето, опитването пак и пак и пак, работи за бъдещите ви постижения, според проучване на Northwestern University. Многократните усилия наистина водят до положителни резултати.

В крайна сметка когато упорствате ще стигнете до следващата си възможност за кариера и ще подобрите психичното си здраве, въз основа на изследване в Journal of Abnormal Psychology.

  1. Продължете напред

Един от най-трудните неща при възстановяването е да се отпуснете и да продължите напред. Може да се срамувате от собствения си провал, но ще бъде по-вероятно да успеете, когато можете да го признаете, да поемете дълбоко въздух и да продължите напред, колкото и банално да звучи.

 

Източник: https://money.bg/