САЩ най-сетне излезе дългоочакваният доклад за инфлацията в страната и малко след това цените на криптовалутите се изстреляха нагоре. Индексът на потребителските цени остава непроменен, а инфлацията е спаднала до 3.3%. След излизането на данните почти всички криптовалути регистрираха забележителни увеличения, цената на акциите също се увеличи, пише Yahoo Finance.

Цената на Биткойн нарасна с 3.8% за 24 часа, като обемът му на търговия достигна $28.9 милиарда. Пазарната капитализация на криптовалутата възлиза на $1.367 милиарда. Етериум също регистрира ръст – от 2.8%, за едно денонощие, при обем на търговия от $16 милиарда. Най-печелившият алткойн обаче се оказа Notcoin (NOT), който регистрира ръст от 9.25%.

Стойността на американските акции също се повиши

Стойността на американските акции също скочи, след като нови данни за инфлацията в САЩ показаха, че потребителските цени са се увеличили по-малко от очакваното през месец май. Последните данни за инфлацията дойдоха малко преди дългоочакваната среща на Федералния резерв (Фед), която даде най-новия сигнал за пътя на лихвените проценти.

Снимка 209330

Източник: Wikipedia

S&P 500 записа 27-мо рекордно затваряне за годината, покачвайки се с повече от 0,8%. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с почти 0,9%. Dow Jones Industrial Average скочи с около 0,9 на сто.

Индексът на потребителските цени (CPI) остава непроменен през предходния месец и се повишава през май с 3,3% спрямо предходната година. Цените в САЩ през май са се повишили с 0,2% спрямо предходния месец и с 3,4 на сто спрямо миналата година. Данните се оказаха по-ниски от очакванията на икономистите.

 

Източник: https://money.bg/