Намирането на акции, които могат да се увеличат 10 пъти тази година, със сигурност е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Въпреки това, на пазара има нарастващи акции с потенциал за такава възвръщаемост, ако всичко се подреди перфектно. Разбира се, повечето хора, които търсят такива печалби, обикновено стигат до инвестиране в криптовалути или в губещи и силно намаляващи акции с надеждата да постигнат кратко свиване, коментират от InvestorPlace.

По-добра идея е да се инвестира в устойчиви предприятия, които вече са на или близо до рентабилност и са подкрепени от стабилен растеж. Тези акции не се търгуват при изгодни оценки, но имат голям потенциал за ръст, тъй като оценките им са по-ниски от техните връстници.

Ето три такива акции на растеж, които да вземете предвид за огромни печалби тази година.

GigaCloud Technology (GCT)

GigaCloud Technology (GCT) управлява пазар за електронна търговия за големи колети. Въпреки името си, тази компания няма нищо общо с облачните изчисления. Но не позволявайте на това да ви заблуждава – GigaCloud процъфтява абсолютно. Компанията наскоро отчете приходи, които почти се удвоиха през първото тримесечие на годишна база до 251 милиона долара. Не е изненадващо, че акциите на GCT вече скочиха с 380% през изминалата година, но вярват, че има много повече място за това да се развива този скъпоценен камък на растеж.

Въпреки че 10x оттук може да е трудно, показателите за растеж на компанията са безспорно впечатляващи. Анализаторите очакват ръст на приходите от 61% през тази година и печалба от 50% през следващите две години. GigaCloud работи на всички цилиндри, стартирайки нови услуги като „Брандиране като услуга“, за да помогне на продавачите на пазара да повишат своята конкурентоспособност. Компанията също така разширява своята база от доставчици на нови пазари като Колумбия, Мексико и Турция.

Тъй като пазарните мрежови ефекти на GigaCloud продължават да се разширяват, очаквайте акциите да продължат да се изкачват стабилно нагоре през 2025 г. и след това.

Urban-gro (UGRO)

Urban-gro (UGRO) проектира и изгражда селскостопански съоръжения с контролирана среда. Докато акциите на UGRO се сринаха с над 90% през последните пет години, подобряващите се основи на компанията могат да катализират възстановяване през следващите тримесечия.

През първото тримесечие на компанията Urban-gro представи най-силните си тримесечно коригирани резултати за EBITDA от две години, водени от диверсифицирани потоци от приходи и намалени оперативни разходи. Закъснението на компанията също остава стабилно на 99 милиона долара.

Най-вече подкрепата на DEA за пренасочване на канабиса към по-малко строгата класификация от списък III може да промени играта. С над 1000 завършени проекта за канабис, urban-gro е в добра позиция да се възползва от потенциалното съживяване на индустрията.

Акциите се търгуват само на една пета от форуърд продажбите, въпреки очакванията приходите да се утроят почти през следващите пет години. Вярвайте, че всяко положително регулаторно развитие през тази изборна година може да доведе до рязък скок на акциите на UGRO. Тук анализаторите също са много оптимистични.

Инвеститорите обаче трябва да останат предпазливи предвид изключителната волатилност на акциите. Въпреки че повторението на скока от 1100% през 2021 г. изглежда малко вероятно, съотношението риск-възнаграждение за тези акции изглежда благоприятно в момента.

Integral Ad Science Holding (IAS)

Integral Ad Science (IAS) предоставя решения за проверка и оптимизиране на цифрови реклами, за да гарантира, че реалните хора виждат реклами. В днешния свят, управляван от AI, става все по-трудно да се прави разлика между реални зрители и ботове, което прави услугите на IAS по-критични от всякога. Освен това, с нарастването на приложенията, които стимулират потребителите да участват в дигитални проучвания, има нарастваща нужда компаниите да оптимизират разположението на рекламите за максимална видимост и приходи.

IAS наскоро отчете силни резултати за първото тримесечие, като приходите нарастват с 8% до 114,5 милиона долара, а коригираната EBITDA възлиза на 33,1 милиона долара. Компанията се възползва от увеличеното търсене от страна на рекламодателите, особено в сегмента на социалните медии. Въпреки че все още не е печеливша, IAS се очаква да стане солидно печеливша тази година с ръст на печалбата на акция от 401% до 20 цента, като в крайна сметка този брой ще се учетвори до 80 цента до 2028 г.

Въпреки че акциите вече се търгуват с премия, IAS има значителен дългосрочен потенциал за растеж. Дигиталната реклама става все по-важна и подкрепената от IAS технология и партньорствата на IAS с големи платформи като TikTok, X и Snap (SNAP) я позиционират добре, за да се възползва от тази тенденция. Докато 10-кратна възвръщаемост до декември изглежда малко вероятна без огромна печалба от договор, IAS може да осигури многобройни печалби през следващите години за търпеливите инвеститори.

По-реалистично е акциите да се върнат в диапазона на „справедливата цена“ на GuruFocus, но се смята, че е възможен и 10 пъти ръст.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/