Водещият оператор на частни медицински услуги в Румъния – MedLife, планира да разшири дейността си в региона. Компанията вече разполага с екипи, които проучват възможностите в София, Белград и Кишинев. Това съобщи нейният основател и главен изпълнителен директор Михай Марку, цитиран от Ziarul Financiar.

Решението идва пет години след първото „излизане“ на MedLife отвъд пределите на северната ни съседка. В началото на 2019 г. компанията навлезе на унгарския пазар, като закупи 51% от Rózsakert Medical Center (RMC). Медицинският център, ситуиран в Будапеща, се нарежда сред най-добрите 10 доставчици на частни медицински услуги на национално ниво.

По думите на Марку, целта е MedLife да стъпи в няколко града посредством малки клиники, за да опознае спецификите на пазара. Плановете са първо да се проучат избраните локации, за да се приложи индивидуален бизнес модел, базиран на натрупаните знания, тъй като универсално решение, което да важи за всички локации, няма.

Снимка 625870

Източник: iStock

Създадената през 1996 г. MedLife е най-големият медицински оператор на частния пазар на здравни услуги в Румъния. Компанията разполага с широка мрежа от центрове за диагностика и лечение, приоритетно съсредоточени в столицата Букурещ. Според информацията, публикувана на сайта, ежедневно през обектите под марката MedLife минават над 5000 пациенти.

 

Източник: https://money.bg/