Позиция на Вергиния Вътева–Монова

 

Колкото и клиширано да ви се струва, но истинско и убедено пиша тези редове и казвам – време е на тези избори за старт на дълбока промяна и за наистина нова България!

Време дойде лично аз за себе си и всички, които ще ме подкрепите, заедно да отправим към статуквото своя последен предупредителен „изстрел“!

Почти в навечерието на поредните избори, осъзнах абсолютната, дълбока и разрушителна обществена и политическа катастрофа в която сме и то от години. Ето защо:

<p> През лятото протестите срещу правителството на Пламен Орешарски бяха най-многобройни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

През лятото протестите срещу правителството на Пламен Орешарски Снимка: Ройтерс

 

През 2013 г. протестирахме срещу разпасаните и хищни монополи – резултат никакъв! По-късно през същата година протестирахме срещу КОЙ! Резултатът пак никакъв!

След първия протест, Борисов УЖ си тръгна, за да се върне след известно време, още по-силен… А КОЙ си тръгна от ДАНС и след време и той се възвърна още по-силен! Въпреки и американските санкции.

През 2020 г. избухнаха протестите за оставката на Борисов и Гешев. Радев вдигна юмрук, поведе хората…, но само след година юмрукът се сви дълбоко и ниско под офицерския му кръст…

Резултат погледнат от днешния ден – абсолютно никакъв!

Борисов по време на протестите избълбука хиляди али–бали, включително нова Конституция, ВНС…, последваха избори, мимикриращо се оттегли, и сега отново се завръща – изпран и препран със спомоществователството и осъзнато съдействие от ПП–ДБ, чрез т.нар. сглобка!

ПП-ДБ изпра Борисов, а прокуратурата го допочисти окончателно

Върна се и то още по-безпардонен, още по-нахитрял. И въртящ се около абсолютното мнозинство, осигурявано му от ДПС.

На 9 юни, аз и всички вие, които споделяте моето верую, ще имаме почти историческа възможност да направим избор, който може да предопредели бъдещето ни.

Този път и след толкова неудачни избора, след толкова лъжи и откровени измами от целокупния ни ”политически елит“, аз взех своето решение:

Смятам този път моят избор да не бъде за някого от досегашните, няма да бъде и за някого от т.нар. ”нови“ политически играчи, няма да бъде и за по-малкото зло, както правим често, гласувайки, няма и да не гласувам като си стоя у дома!

Този път моят глас ще да бъде даден за нещо ново! Той ще бъде ясен, категоричен, ще бъде предупредителен и звучен шамар. Той ще бъде с бюлетината НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО!

Приятели, да покажем, гласувайки с тази бюлетина, на цялата нова–стара политическа класа, че след толкова години демагогия, лъжи и спекулации, не ги искаме, не ги подкрепяме, не ги щем!

Да им покажем, че искаме нова, истинска промяна! Не фалшива, грозна и скалъпена в угода на измислени политически герои, които с непостижим фалш и искрящо лицемерие се докопваха през годините чрез нас до властта, само и само за да ползват облагите и да са добре те и фамилиите им!

И ето затова аз, българската гражданка Вергиния Вътева, ще упражня свещеното си право на глас и ще кажа: НЕ ВИ ВЯРВАМ! НЕ ВИ ПОДКРЕПЯМ! НЕ ВИ ИСКАМ!

 

 

Категория: 
Ключови думи: