Акциите на ниските цени винаги привличат вниманието на инвеститорите с ограничени средства. С тези акции може да бъде създадено разнообразно портфолио. Разбира се, необходимото условие са запасите с ниски цени, които имат силни основи. Тази колона се фокусира върху три акции под 20 долара, които са готови да се удвоят през следващите 12 месеца, пише Investorplace.

Струва си да се отбележи, че перспективите за пазара са положителни за следващата година. Citigroup (C) вярва, че индексът S&P 500 може потенциално да докосне 5000 нива през 2024 г. Ако това важи, може да предстои голямо рали за акциите от растеж.

Затова е подходящ момент да натрупате подценени акции на растеж под 20 долара. Трябва да се отбележи, че обсъжданите имена си струва да се задържат извън първоначалния хоризонт от 12 месеца. Тези под 20 долара акции могат да осигурят многобройни възвръщаемост в дългосрочен план.

Нека обсъдим причините да сте бичи настроени относно тези фундаментално силни акции под 20 долара.

Riot Platforms (RIOT)

Акциите на Riot Platforms се коригираха от максимуми от 20,3 долара до текущите нива от 10,2 долара. Въпреки това, акциите на Riot все още са по-високи с 210% за годината. След мащабна корекция през последните два месеца, вярвам, че запасът е готов за митинг за обръщане. Виждам, че запасът лесно се удвоява в рамките на следващите 12 месеца.

Неотдавнашната корекция на RIOT акциите се задейства от недостатък в биткойн (BTC-USD). Перспективите за цифровия актив са положителни в следващите тримесечия. С биткойн, който се дължи на наполовина през следващата година, е предстоящо силно рали. Това ще подкрепи тезата за RIOT.

Специфична за RIOT, видимостта за стабилен растеж е причина да сте бичи. Компанията отчете капацитет на минното дело от 10.7EH/s от Q2 2023. Riot очаква да увеличи капацитета до 20.1EH/s до Q2 2024 и допълнително до 35.4EH/s до 2025 г. Това ще се превърне в силен растеж на приходите и паричния поток, ако до 2025 г. Това ще се превърне в силен растеж на приходите и паричния поток, ако до 2025 г. Това ще се превърне в силен растеж на приходите и паричния поток, ако до 2025 г. Това ще се превърне в силен ръст на приходите и паричния поток, ако биткойн тенденциите са по-високи. Привлекателен е и фактът, че Riot е без дълг. Освен това, с 510 милиона долара в брой и цифрови активи, има голяма гъвкавост за постигане на агресивен растеж.

Kinross Gold (KGC)

Акциите на Kinross Gold са по-високи с 37% през последните 12 месеца. Акцията обаче остава атрактивно оценена при съотношение на цените от 12. Освен това KGC акциите предлагат дивидентна доходност от 2,5% и вярвам, че е вероятният здравословен растеж на дивидентите.

Първата причина да сте бичи е положителна перспектива за златото. JPMorgan Chase (JPM) очаква цената на златото да докосне нови максимуми през 2024 г., като потенциалният процент е катализаторът. Ако това важи, Kinross ще се възползва, тъй като безплатният паричен поток набъбва.

За да постави нещата в перспектива, Kinross отчете оперативен паричен поток от 788 милиона долара за първата половина на 2023 г. Това вече би означавало годишен потенциал на OCF от 1,6 милиарда долара. Ако златото търгува много над 2000 долара за унция, Kinross може да достави OCF от 2 до 2,5 милиарда долара.

Трябва да се отбележи, че компанията отчете буфер за ликвидност от 1,9 милиарда долара към Q2 2023 г. С висока финансова гъвкавост компанията е позиционирана за опортюнистични придобивания, за да повиши видимостта на растежа на производството.

Archer Aviation (ACHR)

Авиацията на Archer Aviation е нараснала с 237% за годината. Ралито от нивата на препродажба вероятно ще се поддържа за силни бизнес развития за тази акция от летящи автомобили.

Като преглед, Archer Aviation работи за комерсиализацията на електрически вертикални излитания и кацане. През август Дружеството получи всички сертификати от Федералната авиационна администрация, за да започне операции по полети. Това е голяма стъпка към потенциалната комерсиализация в рамките на следващите 24 месеца.

Заслужава да се отбележи, че компанията е получила финансиране от харесванията на Stellantis (STLA), Boeing (BA) и United Airlines (UAL). С този кръг за финансиране, компанията увеличи профила си за ликвидност до 1,1 милиарда долара. Важното е, че инвестицията от компании със сини чипове подчертава потенциала, който компанията притежава.

Арчър вече има договори на стойност 142 милиона долара с ВВС на САЩ. Тъй като компанията наближава комерсиализацията, очаква се изоставането да се надуе, което ще бъде катализатор за акциите нагоре.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/