В голямата схема на инвестиционните стратегии високорисковите акции с висока печалба предлагат известен чар. Въпреки това, ако инвеститорите се поддадат на липсата на разбиране на присъщия риск, те могат да бъдат хванати неподготвени от спад на пазара.

Ключът към притежаването на тези променливи акции не е просто тръпката от потенциални значителни печалби, а разбирането на толерантността към риска, отбелязва InvestorPlace. Следователно преодоляването на бурите от потенциални загуби по време на вашето приключенско пътуване към натрупване на богатство е наложително.

Изключително важно е да отделите само малка част от портфейла си за това начинание. Твърде много инвеститори, привлечени от песента на сирената за бърза възвръщаемост, ще се гмурнат с главата напред в акции с висок потенциал, претоварвайки портфейлите си с риск.

Само не забравяйте, че докато наградите могат да бъдат ослепителни, рисковете могат да се окажат опасни. Така че закопчайте коланите и се насладете на пътуването.

Enphase Energy (ENPH)

Enphase Energy продължава да удивлява инвеститорите със стабилното си представяне в областта на чистата енергия. Тя гениално издълба ниша в слънчевите микроинвертори, съхранението на енергия и станциите за зареждане на EV, установявайки присъствието си като мощен гигант за устойчива енергия.

През първото тримесечие продажбите скочиха до великолепните 726 милиона долара спрямо 441 милиона долара през първото тримесечие на 2022 г. Едновременно с това нетният доход скочи до солидните 147 милиона долара, отбелязвайки значително увеличение от 52 милиона долара през предходната година. Тези резултати съответстват на стабилния му модел на растеж през последните няколко години. Enphase Energy също се впусна в изключително печелившата EV индустрия със своите зарядни устройства от ниво 2 и 3 за битова употреба.

Въпреки това акциите наскоро се понижиха поради опасения за забавяне на търсенето на слънчева енергия за жилища. Въпреки това, с бета стойност от приблизително 1,5, акциите имат потенциала да генерират над средната възвръщаемост, след като пазарите се подобрят.

Tesla (TSLA)

Tesla често оглавява списъка с най-търсени акции и нейната значимост се увеличи повече от всякога след удвояването на стойността на акциите й тази година. Водена от нарастващото търсене на електромобили, Tesla остава най-видният лидер на пазара, определяйки темпото в тази разрастваща се ниша.

Tesla не спира до EV. Тя се превърна в водещ производител на литиево-йонни батерии. Тази технологична мощ не само укрепва позицията на Tesla в пейзажа на EV, но също така проправя пътя за нейното навлизане в други енергоцентрични пазари, разширявайки нейните дългосрочни хоризонти. Непоколебимият ангажимент на марката към иновациите в автономността на EV, технологията за самостоятелно управление и ефективността на разходите подхранва нейния успех.

През първото тримесечие на 2023 г. компанията постигна стабилни резултати за рентабилност. Тя показа оперативен марж от 11,4%, доказателство за неговото ефективно управление на разходите и невероятна оперативна производителност. Освен това, въпреки насрещните ветрове на пазара, той отчете оперативен доход по GAAP от 2,7 милиарда долара и нетен доход от 2,5 милиарда долара. Освен това Tesla успява да излезе от парка оперативно, като Model Y е коронован за най-продаваното превозно средство в Европа и САЩ, с изключение на пикапите, през първото тримесечие.

Block (SQ)

Block прокарва пътеки в света на финтех, като се гордее със завидна траектория на растеж, която е трудно да се пренебрегне. Амбициозната цел на фирмата да поддържа запазване на брутната печалба над 100% предлага на инвеститорите поглед към бъдеще, белязано от стабилна рентабилност и разширяване.

Компанията фокусира усилията си върху три основни технологични тенденции – изкуствен интелект, отворени протоколи и нововъзникващи икономики. Стратегическият му фокус върху разрастващите се пазари в света, съчетан с нарастващото приемане на отворени протоколи и AI, сочи масивен дългосрочен бъдещ растеж.

Освен това, въпреки че нейните крипто усилия се оказаха проклятие миналата година, неотдавнашният скок в цените на биткойните позволи на фирмата да отчете относително силни резултати през първото тримесечие. Тя отчете удивителен скок от 18% в приходите от BTC в сравнение с предходното тримесечие. Допълнително подчертавайки този успех, компанията отбеляза значително увеличение от 25% на годишна база в продажбите на BTC, достигайки колосалните 2,16 милиарда долара.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/