Всички клонове на Райфайзенбанк България вече са ребрандирани под името KBC Банк България. Припомняме, че по силата на споразумението за придобиване на българските дружества на Райфайзенбанк Интернешънъл (РБИ) от белгийската финансова група KBC отличителните знаци на всичките им офиси трябваше да бъдат заменени с новия бранд KBC Банк България в рамките на 10 работни дни от осъществяването на сделката. Екипът, работил по ребрандирането на КВС Банк България, дори изпревари този срок и завърши смяната на името и запазения знак на банката във всички 115 клона в цялата страна с 2 дни по-бързо.

Корпоративният сайт на новопридобитата банка вече е www.kbcbank.bg, мобилното банкиране се казва KBC Mobile Bulgaria, а онлайн банкирането – KBC Online Bulgaria. Те запазват своите функционалности и не е необходимо клиентите да предприемат допълнителни действия, за да продължават да ги използват, както и до сега.

Всички дебитни и кредитни карти на KBC Банк, издадени след 10 август, също ще бъдат с обновен дизайн.

 

Три банки отменят отрицателните лихви по депозити

Промяната важи за физически и юридически лица

 

Процесът по ребрандиране на КВС Банк България включва още промени в дизайна на сайтовете на банката и дъщерните ѝ дружества, профилите в социалните мрежи, банкоматите и ПОС терминалите, редица клиентски и вътрешни системи и документи.

Ребрандирането на ПОС терминалите и банкоматите извън клоновете продължава и ще бъде завършено до половин година. Същият срок важи и за всички системи и документи.

 

До 10 дни 630 000 клиенти на „Райфайзенбанк“ в България ще имат нова обслужваща банка

Сделката създава нова най-голяма банка на българския пазар

 

Главният изпълнителен директор на KBC Банк България и на ОББ – Питър Рубен – посети лично част от клоновете в София, Пловдив и Стара Загора. Неговата визита бе своеобразно официално откриване на ребрандираните офиси на КВС Банк. По този повод той коментира: „Ребрандирането на КВС Банк в толкова кратки срокове беше предизвикателна задача за нас. В рамките на броени дни новата банка трябваше да смени облика си и вярвам, че успехът на проекта се дължи на отличната организация и личната мотивация на всеки в екипа. Зад този успех стоят 4-месечните им усилия, като подготовката започна още в началото на 2022 г.“.

 

KBC Банк придоби окончателно Райфайзенбанк (България)

Според прогнозите, KBC Банк ще стане най-голямата банка у нас

 

Новото име обаче няма да остане за дълго – плановете на новия белгийски собственик са в следващите 2-3 тримесечия да слее двете си банки на българския пазар – новата KBC Банк и добре познатата ОББ. Заедно с тях ще бъдат обединени и дъщерните дружества, като след приключването на процеса общата финансова институция ще има общо 2.4 милиона клиенти във всичките си бизнеси – банков, застрахователен, пенсионен и в управлението на активи. Тя ще се превърне и в един от най-големите работодатели във финансовия сектор у нас с над 7000 служители.

 

 

Източник: https://money.bg/

 

Категория: 
Ключови думи: