Цената на биткойна се покачва стабилно, като остава твърдо над границата от $22 000, виждаме от данните на крипто борсите. Цената на най-популярната криптовалута в света успя да набере скорост дори до над $24 198, след което падна до $23 000, но е много вероятно да достигне до $25 000, пише крипто сайтът newsbtc.

Покачване на цената до над $24 000 може да определи темпото за по-голямо нарастване, коментират експерти. Ако обаче биткойнът в посока надолу.

В началото на седмицата цената на биткойна спадна до едноседмично дъно

Основната причина за това са притесненията относно срещата на ръководството на Федералния резерв на САЩ (Фед) на фона на все по-строгия регулаторен надзор върху криптосектора, съобщи Bloomberg.

Цената на биткойна ще падне до $10 000, а после ще се качи на $25 000. Възможно ли е?

Според все повече крипто експерти отговорът е положителен

 

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтиня с 3,6% във вторник до $21 074, което беше най-ниската цена на токена за период от 7 дни.

Честите поевтинявания на цената помрачиха допълнително надеждите за устойчиво възстановяване на крипто сектора, в който цената на биткойна отново се върна към познатия диапазон от 19-22 000 долара.

Лъч надежда

След като биткойнът мина прага от $24 000 отново се появи лъч надежда от страна на инвеститорите, че стабилизирането в крипто сектора настъпва и че тепърва ще наблюдаваме растеж на цените.

И наистина, в края на седмицата, цената на биткойна нарасна с 9,3% за само за 24 часа, след което още повече, показаха данните на CoinDesk. На този фон беше отчетен и ръст в цените на етера, рипълът и кардано.

Всъщност, надеждите за по-малко агресивен Федерален резерв насърчиха залозите, че криптозимата приближава своя край.

Проучване: Цената на биткойна може да падне до $10 000

Сривът на криптовалутите доведе до загуба на $2 трилиона от стойността им

 

Източник: https://money.bg/