Wall Street очаква сривът на биткойна да стане много по-голям. Според 60% от 950-те инвеститори, участвали в последното проучване MLIV Pulse, е по-вероятно токените да паднат до $10 000, което ще намали стойността им приблизително наполовина, отколкото да се възстановят до $30 000, съобщава Bloomberg, цитирайки данните от анкетата. 40 на сто от участвалите смятат, че ще се случи обратното.

В понеделник сутринта в Лондон биткойнът спадна с 2,8% до $20 390 долара.

Криптоиндустрията беше разтърсена от проблемни кредитори, сринати валути и край на политиките на лесни пари, които подхраниха спекулативната лудост на финансовите пазари.

Около 2 трилиона щатски долара са изчезнали от пазарната стойност на криптовалутите от края на миналата година, според данни, събрани от CoinGecko.

Светлина в тунела? Цената на биткойна се възстанови до над $20 000

Поскъпват и другите водещи криптовалути

 

И все пак секторът остава поляризиращ: докато около 28% от всички анкетирани изразяват силна увереност, че криптовалутите са бъдещето на финансите, 20 на сто смятат, че те са безполезни.

Биткойнът вече загуби над две трети от стойността си, откакто достигна почти $69 000 през ноември миналата година. А от септември 2020 година не се е търгувал на цена, по-ниска от $10 000. Според голяма част от участниците в проучването обаче е въпрос на време цената му пак да падне до въпросната сума.

Сривът на криптовалутите вероятно ще окаже допълнителен натиск върху правителствата да засилят регулациите на индустрията, коментират експерти. Такъв надзор се разглежда като положителен от по-голямата част от анкетираните. Според тях регулациите могат да подобрят доверието и да доведат до по-широко приемане сред институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно.

Crypto.com, за която работят и хиляди българи, започва да освобождава служители

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители

 

 

Източник: https://money.bg/