Най-популярната криптовалута в света биткойн не успя да набере скорост, въпреки надеждите на мнозина крипто експерти, и към сутринта на 4 юли българско време се разменя за $19 500.

Още миналият четвъртък биткойнът за кратко падна под $19 000, тъй като криптовалутата остава под натиск от макроикономически притеснения и ликвидна криза сред високопрофилните крипто компании, съобщи CNBC.

Биткойнът се търгуваше на цена от $19 143,50, което беше спад от 4% спрямо 24 часа преди това, според данните на CoinDesk. Последваха прогнози, че в началото натази седмица цената на биткойна ще тръгне нагоре, но това към момента не се случва.

Crypto.com, за която работят и хиляди българи, започва да освобождава служители

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители

 

Припомняме, че дигиталната валута е намаляла с около 58% само тази година и е паднала с над 70% от рекордния си връх от $68 990,90, постигнат през ноември 2021 година.

Какво може да вдигне цената?

Биткойнът продължава да е под натиск, както и другите активи. Според повечето крипто експерти най-сигурният вариант цената на криптовалутата да тръгне отново нагоре е да се намери изход от настоящата финансова криза. А тя представлява комбинация от висока инфлация, нарастващи лихвени проценти и рецесия върху криптовалутите.

До средата на миналата седмица биткойнът ce тъpгyвaшe в cъвceм тeceн цeнoви диaпaзoн и тaĸa и ycпя зa пo-дългo вpeмe дa ce пoĸaчи нaд $22 xиляди. Ho ceгa битĸoйнът излeзe извън пpeдeлитe нa тoзи ĸopидop и пpoби нeгoвaтa дoлнa гpaницa.

Обезценяването на биткойна достига „най-тъмната“ си фаза

Целият криптопазар се намира критична точка

 

 

Източник: https://money.bg/

 

Категория: 
Ключови думи: