Една от водещите институции за дигитални активи Nexo стартира първата по рода си крипто разплащателна карта Mastercard за избрани европейски държави – Nexo Card.

Nexo предоставя на потребителите достъп до ликвидност за техните дигитални активи в над 92 милиона търговски обекта в цял свят. Компанията си партнира еврос Mastercard и DiPocket.

Nexo Card е първата кредитна карта крипто с мастъркард, която дава възможността на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да се налага да ги продават. Nexo се обедини с картоиздателя DiPocket и Mastercard като технологична компания и платежна мрежа, за да предложи разнообразни иновативни функции за Nexo Card.

Закопчайте коланите: Крипто революцията току-що започна

 

Nexo Card ще бъде приемана от 92 милиона търговци в глобален мащаб, приемащи Mastercard, което позволява на крипто инвеститорите да използват до 90% от фиатната стойност на своите криптовалути за секунди, без да продават нищо от тях.

Наскоро Nexo завърши частично предварително представяне на Nexo Card в избрани европейски държави с фокус група, която колективно генерира голям обем трансакции. В следващите етапи компанията планира да добави функционалност на дебитна карта и да разшири предлагането в международен план.

По думите на  Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo, първата крипто кредитна карта Nexo Card е финансова иновация, плод на съвместните усилия и партньорство на Nexo и Mastercard. Продуктът е създаден в България и дава възможността на милиони потребители да използват стойността на своите дигитални активи за мигновенни разплащания, без да се налага да ги продават“.

„Дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж и ние сме водещи в иновациите заедно с Nexo, за да предоставим на потребителите нови и единствени по рода си начини на плащане и употреба на криптовалути“, заяви Raj Dhamodharan, директор „Крипто и блокчейн продукти и партньорства“ в Mastercard.

За Nexo

Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи. Nexo управлява $12 милиарда активи за над 4,000,000 потребители в над 200 юрисдикции и е обработила повече от $80 милиарда от своето основаване през 2018 г.

 

Източник: https://money.bg/

 

 

Категория: 
Ключови думи: