Блокчейн компанията Ronin съобщи, че хакери са откраднали от системата й криптовалута, която към този момент е на стойност почти 615 милиона долара, предаде Ройтерс. Този удар се очертава като една от най-големите кражби на криптовалута в историята.

На 23 март, неидентифицирани до момента хакери са откраднали около 173 600 етерни токена и 25,5 милиона токени на щатски монети. При сегашните обменни курсове откраднатите средства са на стойност 615 милиона долара, но по време на атаката те са били на стойност около 540 милиона долара.

Поредната кражба: хакери източиха близо $200 милиона от голяма криптоборса

Хакерският удар е един от най-опустошителните до момента

 

Ronin се използва за захранване на популярната онлайн игра Axie Infinity, която използва незаменими токени (NFT) и е най-голямата колекция на NFT по обем на продажбите за всички времена, според проследяващия пазар на NFT CryptoSlam.

От Ronin разясниха, че хакерите са използвали откраднати частни ключове – паролите, необходими за достъп до крипто фондове.

Хакери под наем: между шпионажа и предприемачеството

Китайските служби все по-често използват частни компании като прикритие за кибератаки

 

„Работим директно с различни правителствени агенции, за да гарантираме, че престъпниците ще бъдат изправени пред правосъдието“, казаха от компанията, добавяйки, че с Axie Infinity се обсъжда как да бъде гарантирано, че средствата на потребителите не са загубени.

 

 

Източник: https://money.bg/