Новата машина на американската компания е специално проектирана за транспортна работа

Разходът на гориво е сериозно перо за всеки фермер. С новия трактор John Deere 6R 185 един от най-големите производители на земеделска техника прави крачка напред към пестеливите земеделци. Този модел се позиционира на пазара като най-икономичния с мощност под 250 к.с., пише Agrarheute.com.

Valtra G носи титлата FARM MACHINE 2022

За да докаже предимствата на машината, John Deere я изпрати на тестовия стенд на Германското земеделско дружество (DLG). Тракторът с максимална мощност от 234 к.с. трябваше да се изправи пред теста DLG Transport PowerMix 2.0. Ето и резултатите.

В тестовия център в Грос-Умщат в Хесен, DLG тества машините, използвайки различни методи за измерване. Един от тях е ролковият динамометър, на който се измерва производителността и разходът на гориво, както и емисиите на отработени газове.

John Deere 6R 185, специално проектиран за транспортна работа, блесна със своята икономичност. Тракторът тежи 7,9 тона и се задвижва с безстепенна трансмисия AutoPowr. 6-цилиндровият двигател е с работен обем 6,8 l.

Тракторът John Deere 6R 185 отбеляза добри резултати в транспортния тест DLG PowerMix за ефективен разход на гориво по време на измерените транспортни цикли, отбелязват от DLG.

По време на теста е установено, че 6R 185 изразходва 355 g/kWh дизел и 14 g /kWh kWh DEF. DEF е съкращение от Diesel Exhaust Fluid и е друга дума за воден разтвор на карбамид за SCR каталитичния преобразувател, наричан просто AdBlue. Това изведе трактора пред подгласниците в този клас мощност.

Накрая трябва да уточним, че DLG Transport PowerMix Test 2.0 е предвиден само за автомобилен транспорт. Разходът на гориво по време на работа с голяма тяга или работа на ВОМ на полето е без значение. За транспортния тест DLG се използват различни сценарии, като шофиране нагоре и по равен терен с различни скорости. Освен това се симулират и спирания на светофари на празен ход.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Kubota с отличие за автоматизирана система за събиране на плодове

Агроиновации: Захранване на следващо поколение земеделие с данни

 

Източник: https://agri.bg/