Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“

Марк Зукърбърг разкри списък с новите принципи за работа в Meta Platforms Inc., в който той нарича служителите си „метадружки“. Основателят на Facebook, която промени името си през декември, за да отрази новия фокус върху така наречената метавселена, изложи визията си за вътрешна култура в бележка към служителите, която сподели във вторник. Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.
.

В публикация, споделена на собствената му страница във Facebook, Зукърбърг каза, че Meta сега е „компания, изграждаща бъдещето на социалната връзка“, а не предимно компания за социални медии.

След неотдавнашната промяна на името Зукърбърг каза, че иска да прекалибрира политиките и ценностите на компанията – които не са били актуализирани от 2007 г. Той също така насърчи работниците да се „фокусират върху дългосрочното въздействие“ – може би намекване към опасенията на инвеститорите относно непосредствените последици от промяната на фокуса.

Попов коментира и съобщението, че Facebook се съгласи да плати 90 милиона долара, за да уреди десетилетен иск за поверителност, обвинявайки компанията в проследяване на интернет активността на потребителите, дори след като са излезли от уебсайта на социалната мрежа.

Предложеното предварително споразумение беше внесено в понеделник вечерта в Окръжния съд на САЩ в Сан Хосе, Калифорния, и изисква одобрение от съдия. Споразумението също така изисква Facebook да изтрие данните, които е събрала неправилно.

Потребителите обвиниха звеното на Meta Platforms Inc в нарушаване на федералните и държавни закони за поверителност и подслушване чрез използване на плъгини за съхраняване на бисквитки, които са проследявани, когато са посещавали външни уебсайтове, съдържащи бутони за „харесване“ на Facebook.

След това се твърди, че Facebook е компилирала историята на сърфирането на потребителите в профили, които е продавала на рекламодатели.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да намерите тук.

 

Източник: bloombergtv.bg/

 

 

Категория: 
Ключови думи: