Криптовалутите имаха особено нестабилен месец, но влиятелна компания за анализ на пазара прогнозира гигантски печалби през следващите месеци, пише CoinDesk. 

FSInsight каза, че биткойнът може да достигне 200 000 долара през втората половина на 2022 г. Това е 462% увеличение от цената на криптовалутата в понеделник сутринта. Ethereum също е настроен за потенциално огромни печалби, каза FSInsight, с прогноза за цена от 12 000 долара тази година, което е 385% надбавка към мястото, където се търгува в момента.

Докладът отбелязва, че криптовалутите все повече се свързват с технологични акции. Шон Фарел, ръководител на стратегията за дигитални активи, каза, че това се дължи на „наследения пазарен капитал, който навлиза на пазара“.

Миналата година крипто индустрията видя, че рисковите капиталисти инвестират 30 милиарда долара в токени и блокчейн компании. Големите корпорации също увеличиха значително своите активи.

„Това е много по-различно от 2018 г., когато технологичните акции все още се справяха добре, но биткойн се разпродаде заедно с останалата част от крипто пазарната капитализация“, каза Фарел.

За да постигне целта от 200 000 долара, биткойнър ще трябва да привлече друга вълна от инвеститори, както направи миналата година – нещо, което Фарел казва, че вижда „разумен шанс“ да се случи. Това също би наложило пазарът да се възстанови през втората половина, но цените вече са значително по-високи от най-ниското ниво от 24 януари (макар и доста по-малко от най-високото си ниво за всички времена).

Междувременно ръстът на приложенията за NFT, Web3 и приложенията за децентрализирано финансиране (DeFi) доведе до значителен растеж на мрежата Ethereum, което я прави „забележително подценена“, казва Фарел.

Бичи прогнози за биткойн са правени и преди, разбира се, и най-оптимистичните рядко се оказват точни, но FSInsight и Farrell казват, че все още са сред верните, стига правителството да не пречи.

„Всички активи могат да се разпродадат и да спаднат с още 50%, ако Фед увеличи с 4% утре или следващия месец. Но в момента, както стоят нещата, върхът както за биткойн, така и за ETH е много по-голям от недостатъка“, казва Фарел.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

Снимка: iStock

Източник: https://www.infostock.bg/