Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск е известен със своята екстравагантност и визия за бъдещето. Несъмнено той е един от най-забележителните предприемачи в наше време. Преди дни Мъск беше попитан какви съвети би дал той на младите предприемачи, които се стремят към успех и положително влияние върху света.

Ето пет съвета, които той даде, събрани от Business Insider.

 

Бъдете полезни на околните

Първият съвет, който Мъск дава на младите, е да се опитат да са полезни. „Стремете се да правите неща, които са полезни за света“, каза Мъск „Това е трудно за изпълнение, но ако живееш така, животът ти си струва“, заяви един от най-богатите хора в света.

 

Давайте повече, консумирайте по-малко

Вторият съвет, който той дава, е да се опитваме даваме повече, отколкото консумираме. „Опитайте се да имате положителен принос към обществото. Това е нещо, към което може да се опитате да се стремите през живота си, но не се опитвайте да бъдете лидер“, съветва той.

„В повечето случаи хората, които искаме за лидери, изобщо нямат такава цел“.

 

Четете книги

Той не е единственият богат и известен човек, който споделя, че това е част от постигането на успеха. Освен това не го казва и за първи път.  „Искам да насърча хората да четат много книги“, каза той.

„Опитайте се да погълнете възможно най-много информация и да натрупате познания, за да имате поне груба представа не само за това, което ви интересува.

 

Комуникирайте

Последният съвет на Мъск към младите хора е да говорят с другите. „Говорете с хора от различни сектори и различни индустрии, професии и умения и се стремете да учите колкото е възможно повече.“

 

 

Източник: https://money.bg/

 

Категория: 
Ключови думи: