Снимка: lens.google.com

Според J. P. Morgan с този модел компанията може успешно да се позиционира в средния клас смартфони

Предстоящият iPhone SE 5G има потенциала да привлече на над 1 млрд. непремиум потребители на Android, твърдят анализатори от J. P. Morgan, цитирани от Ройтерс.

Очаква се компанията да пусне iPhone SE с 5G свързаност в началото на 2022 г., пишат медии и брокерски компании, а анализаторите допълват, че моделът ще позволи на Apple да се насочи към средния клас смартфони – пазар, който е доминиран от конкуренти като Samsung Electronics и Huawei Technologies.

iPhone SE може да привлече над 1 млрд. потребители на Android

Предстоящият смартфон има потенциала да привлече близо 1,4 млрд. потребители на нисък до среден клас телефони с Android и около 300 млн. потребители на по-стари модели iPhone, твърди J. P. Morgan.

В момента iPhone SE се предлага на начална цена от 399 долара, спрямо началните 799 долара за iPhone 13 и 999 долара за iPhone 13 Pro.

Откакто беше пусната серията iPhone 13 и новите модели iPad през септември, Apple се бори с глобалния недостиг на чипове и проблемите с веригите на доставките.

Междувременно цената на акциите на Apple продължи да расте, а компанията е все по-близо до пазарна капитализация от 3 трлн. долара.

В отделна бележка до клиентите си J. P. Morgan посочва, че потребителското търсене на големи подобрения, като 5G модели, се очаква да остане силно и приоритетно за доставките, въпреки че е започнало да отслабва при хардуерни проекти като смартфони, телевизори и персонални компютри.

J. P. Morgan повиши прогнозата си за продажбите на iPhone SE през фискалната 2022 г. до 30 млн. бройки. Освен това очаква годишните продажби на iPhone като цяло да са 250 млн. бройки, или с 10 млн. повече спрямо година по-рано.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Източник: https://www.investor.bg/