Борислав Колибаров, съосновател и управляващ партньор на дигитална агенция MarmaLAB, „Бизнес старт“

Реализацията на този проект беше изпълнена с предизвикателства. Беше трудно дори да си намерим партньор, който да ни печата опаковките, защото се изискваха огромни тиражи, които струват много. За щастие обаче успяхме да си намерим сътрудници, с които да реализираме идеята си. Това заяви Борислав Колибаров, съосновател и управляващ партньор на дигитална агенция MarmaLAB, в ефира на предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов. 

 

 

Проектът, за който Борислав Колибаров говори, е серията сапуни “Сапунта мара: вий сте чисти, ний сме прости!”. Колибаров твърди, че посланието на козметичните продукти не е вдъхновено от думите на бивш премиер на България. Вдъхновението идва от познатата на всички поговорка “Чисто и просто”.

“Ние купуваме сапуна от конкретно избран производител, опаковаме го с нашата опаковка и го продаваме на крайния потребител.”

Колибаров заяви, че проектът им е успял без нито една стотинка за реклама, а по-скоро са използвали “viral marketing” – разпространение от уста на уста.

“Опаковката е много важна за нашия продукт. Хората със сигурност не си купуват продукта заради съдържанието, а заради посланието. Продуктът е чудесен и прекрасен, но това, което кара хората да купуват, е самата опаковка.”

В онлайн магазина има и кратко и дълго описание на значението, което всяко наименование носи, поясни Колибаров.  “Ние гледаме да сме на ръба на дебелашкия и просташкия хумор, но с много интелигентност в него”. Гостът добави, че интересът към сапуните е много голям – в рамките на първите четири дни от пускането на продукта на пазара производителите са възвърнали цялата си първоначална инвестиция.

Колибаров определя проектът като дългосрочен и не смята, че интересът ще спадне след няколко месеца.

Целия разговор можете да гледате във видеото

 

Автор: Георги Карамфилов

Източник: bloombergtv.bg/