Една от най-значимите инвестиционни теми през последните няколко години беше технологията 5G. Въвеждането на 5G значително разшири глобалните телекомуникации. Тъй като светът става все по-зависим от данните, 5G инфраструктурата прави предаването на информация в мрежите по-бързо и по-ефективно.

Дори правителствата смятат, че развитието на 5G мрежите е изключително важно. Докато продължаващият недостиг на чипове натоварва някои 5G компании, няма съмнение, че много компании ще се възползват от преминаването към 5G, коментира Дейвид Коне от StockNews.com. Можете да добиете представа за това представяне чрез First Trust Indxx NextG ETF (NASDAQ:NXTG). От 23 март 2020 г. ETF-ът е нараснал със 104%.

Но бихте могли да постигнете още по-голяма производителност, ако се съсредоточите върху най-добрите активи, които ще се възползват от 5G. Ето защо инвеститорите трябва да обмислят тези акции, които са високо оценени в рейтинговата система POWR:

Qualcomm (QCOM)

QCOM разработва и лицензира безжична технология и проектира чипове за смартфони. Патентите на компанията включват CDMA и OFDMA технологии. Това са стандартите за безжична комуникация и основата на всички 3G и 4G мрежи. Компанията е и лидер в 5G мрежовата технология. Почти всички производители на безжични устройства лицензират IP адрес на QCOM.

Компанията е и най-големият доставчик на безжични чипове в света, като снабдява почти всеки водещ производител на мобилни телефони с усъвършенствани процесори. Освен това тя продава радиочестотни интерфейсни модули в смартфони и чипове на пазарите на автомобили и Интернет на нещата. Силните ѝ скорошни резултати надминаха най-високите прогнози на ръководството.

Компанията се възползва от продължаващото нарастване на броя на 5G смартфоните и широкото търсене на чипове. Продажбите на чипсети се увеличиха благодарение на продължаващото въвеждане на 5G, включително най-новите модели iPhone на Apple (NASDAQ:AAPL). QCOM има обща отлична оценка, което означава висок рейтинг за покупка в рейтинговата система POWR. Компанията има „добър“ динамичен рейтинг, което не е изненадващо при висока доходност в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план., отбелязва анализаторът.

Например, акциите са се увеличили с 31.4% през последния месец. QCOM също имат рейтинг на настроението „A“, тъй като анализаторите ги харесват. Двадесет и пет анализатори понастоящем имат рейтинг „покупка“ или „силна покупка“ на акциите.

AT&T (T)

AT&T е третият по големина безжичен оператор в САЩ, свързващ 66 милиона абонаментни и 17 милиона предплатени телефонни клиенти. WarnerMedia представлява по-малко от 20% от приходите от медийни активи, включително HBO, кабелните мрежи на Търнър и студиата на Warner Brothers. Компанията планира да отдели Warner и да я обедини с Discovery, за да създаде нова самостоятелна медийна агенция.

AT&T отчита здравословна безжична връзка и нарастващ брой абонати.

През последното тримесечие общият брой на безжичните абонати се е увеличил с 4.9 милиона и е достигнал 196.5 милиона. Абонатният импулс на компанията доведе до повече от 1 218 000 абонаментни нетни добавки и 249 000 предплатени телефонни добавки. Това се дължи на продължаващата тенденция за работа у дома. Нарастването на броя на абонатите ѝ се дължи на поддръжката на 5G, оптични канали и HBO Max.

T имат обща оценка „добър“ и рейтинг „покупка“ в рейтинговата система POWR. Компанията има оценка на стойността „В“, тъй като оценките ѝ изглеждат привлекателни. Например акциите имат прогнозно съотношение P/E от 7.67 пъти и съотношение на цената към свободния паричен поток от 6.9 пъти, което е доста под средното за индустрията, отбелязва анализаторът. Т също имат добра степен на стабилност, което показва, че техният растеж и ценови показатели са стабилни. Например, в момента бета версията на акциите е само 0.42.

Ericsson ADR (ERIC)

Ericsson ADR е водещ доставчик в сектора на телекомуникационното оборудване. Основните оперативни сегменти включват мрежи, цифрови услуги и управлявани услуги. Компанията продава хардуер, софтуер и услуги предимно на доставчици на комуникационни услуги, като същевременно лицензира патенти на производители на мобилни телефони. В неотдавнашния отчет за печалбите на компанията печалбите надминават оценките и се увеличават през годината.

Продажбите са се увеличили със 768% на годишна база през това тримесечие, което се дължи на двуцифрен растеж в Северна Америка, Европа и Латинска Америка. ERIC също разширява присъствието си, като използва портфолиото си от 5G. Придобиването на Cradlepoint, например, засили способността на компанията да расте на корпоративния пазар на 5G. Освен това компанията инвестира в научноизследователска и развойна дейност, за да помогне с технологиите и лидерството в разходите.

ERIC имат обща оценка „добър“, която съответства на рейтинг „покупка“ рейтинговата система POWR. Компанията има оценка на стойността „А“, което е логично при крайно съотношение P/E от 15.81 пъти и прогнозно P/E от 13.09 пъти. ERIC също има добра степен на стабилност поради стабилната рентабилност на цените. Това се потвърждава от ниската бета версия – 0.60.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

Източник: https://www.infostock.bg/