Джо Ийстън, Bloomberg Лондон

Европейските акции се покачват за седми ден и се върнаха на връха, докато инвеститорите оценяват отчетите за печалбите и прогнозите за икономическото възстановяване в региона. Stoxx 600 добави 0.2% и е на път да отбележи най-продължителния си период на печалби от средата на юни. Това каза Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки. 

 

„Технологичните акции се представят отлично, докато акциите в енергетиката и туризма се понижават. Сред най-големите движения са тези на Allegro.eu, които скочиха след като най-големият електронен търговец в Полша купи чешка платформа за 1 милиард долара“.

Акциите на Euronext поевтиняха, след като печалбите на валутния оператор не достигнаха прогнозите за третото тримесечие. Credit Suisse Group също отчете спад в цената на акциите заради предстоящото разследване от американското правосъдно министерство.

От думите на пазарния анализатор стана ясно, че през октомври европейските акции продължават с възстановяването и се завръщат към исторически връх, докато инвеститорите купуват местни акции благодарение на силния сезон на печалбите. Централните банки сигнализират, че не бързат да повишават лихвите.

„Петролът продължава да поскъпва, след като OPEC+ отхвърли искането на САЩ за ускоряване на производството. Лирата продължава със загубите си за втори ден и е на път да отбележи най-голямата си загуба от август. Доходността по британските облигации расте“.

Очакваме доклада за новите работни места в САЩ, който инвеститорите ще проучат внимателно не само за да разберат напредъка в заетостта, но и растежа на почасовите надници, за да прогнозират потребителското търсене.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.

 

Автор: Александра Попова

Източник: bloombergtv.bg/

 

Категория: 
Ключови думи: