Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, „В развитие“, 06.10.2021

Европейските акции се сринаха заедно с фючърсите на САЩ, тъй като инвеститорите се опитват да преценят рисковете за глобалния растеж преди ключов доклад за заетостта в САЩ.  Това каза пазарният анализатор Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки. 

 

 

Доходността по 10-годишните облигации нарасна с цели 5 базисни пункта до 1,57%, докато тази по 30-годишните дългови книжа скочи с 5 базисни пункта до 2,15%. Повишаването на доходността от облигации може да възпрепятства икономическото възстановяване и да натежи върху по-високо ценените области на пазара на акции.

Stoxx 600 се понижава с почти 2% до най-ниското си ниво от юли насам. Почти всички сектори са на червено, като данните показват, че германските заводски поръчки са намалели през август.

Фючърсите по S&P 500 и Nasdaq 100 спаднаха след вчерашното възстановяване. Акциите на технологични гиганти като Apple и Facebook поевтиняват преди началото на търговската сесия.

По-късно днес частен доклад за заплатите в САЩ може да ни даде нова информация за пазара на труда в страната преди данните за безработицата и откриването на работни места, които очакваме в петък.

При акциите нещата стоят по следния начин:

Петролът изтри печалбата си от по-рано и се търгува за малко под 79 долара за барел, тъй като по-широките пазари са притиснати от рисковете за глобалния растеж, което възпрепятства поскъпването на суровия петрол.

Междувременно Saudi Aramco заяви, че световната криза с природния газ вече увеличава търсенето на петрол и повтори плановете си за увеличаване на производствения си капацитет.

Биткойнът падна под границата от 51 000 долара.

Целият пазарен коментар може да видите във видеото

 

Източник: bloombergtv.bg/