Върховенството на закона и надеждността на обществените поръчки. Посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн подчерта тези две условия за добри търговско –икономически отношения по време на форума „Doing Business in Germany“, който се проведе в Бургас.

Дипломатът заяви, че германските инвеститори оценяват икономическата среда в страната ни, както и поредица значими фактори, които стоят зад успеха на всяко партньорство.

Икономическият форум се организира съвместно с Германо-Българската индустриално-търговска камара. Целта му е да насърчи сътрудничеството между компании от двете държави и да бъдат представени възможностите за инвестиции в Бургас пред немския бизнес.

Във форума участваха Тим Курт – президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн, Митко Василев – председател на камарата, проф. Мария Нейкова – областен управител на Бургас. „В Бургас има добри хора, добро настроение, което означава че тук може да се прави бизнес и да се намерят добри партньори за бизнес“, заяви посланик Айххорн.

„Благодаря на посланика на Федерална Република Германия г-н Кристоф Айххорн за това, че уважи събитието и разчитам на неговата подкрепа. Установяването на международни бизнес отношения е изключително важно за развитието на местните компании и привличането на инвестиции в нашия град, заяви кметът на града Димитър Николов при откриването на форума. „Въпреки кризата, в Бургас отвориха нови офиси на ИТ и аутсорсинг компании, които обслужват клиенти от Германия, продължи и изграждането на новите предприятия в Индустриалeн и логистичен парк – Бургас, вече имаме и инвеститори, които заявиха интерес към най-новата ни индустриална зона близо до комплекс „Меден рудник“. Специални благодарности към ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара за организацията на събитието и се надявам скоро нашите съвместни усилия за осъществяване на бизнес контакти да дадат резултат!“, отбеляза кметът Димитър Николов.

Онлайн приветствие към участниците направи Фолкер Трайер от Асоциацията на германските търговско-индустриални камари. Д-р Соня Айзенберг – ръководител на отдел „Разширяване на ЕС“, Югоизточна Европа и Турция, Федерално министерство на икономиката и енергетиката на Германия също отправи своето видео послание към участниците във форума.

В рамките на регионалното партньорство Германо-Българска индустриално-търговска камара работи за популяризирането на Бургас и за подпомагането на дейността на фирмите, членуващи в организацията.

 

Източник: https://www.banker.bg/